Publicat per

PAC2: Cos, objecte i espai

Hola hola!

Avui toca experimentar amb un volum! Doncs si, a partir d’un cilindre de 10 x 20 cm (10 centímetres de diàmetre i 20 d’alçada) durem a terme l’exploració de les relacions que s’estableixen entre persones, objecte i espai.

Ubicant aquest volum en diferents llocs de l’espai treballat en les activitats anteriors, podem descobrir possibles usos en relació a alguna activitat que hi tingui lloc, o en relació a noves activitats que pugui generar. Algunes de les possibles funcions d’aquest cilindre són les següents:

Com a volum/objecte individual:

1. Gerro
2. Focus de llum
3. Got/ampolla d’aigua

Com agrupació del volum/objecte:

4. Peanya
5. Taula
6. Revestiment de paret

Però com a proposta, en centrarem en el focus de llum.

Quina és la funció principal atorgada al volum?

Per tant, la funció principal del volum escollit és generar llum per il·luminar l’espai i millorar la visibilitat de les persones, amb relació a l’entorn i la resta d’objectes i volums. També projectar la llum cap a una regió concreta o espai determinat.

Com creus que ha de funcionar, quines parts creus que ha de tenir, com preveus que es faci servir?

Primerament, hauria de funcionar com una altra lluminària, és a dir, a partir d’un altre element extern com un interruptor (comptant ja amb què necessita electricitat).

Ara bé, el fet que hagi de funcionar a partir d’altres elements, ja em proporciona que aquest volum ha d’estar constituït per diferents parts (i, per tant, diferents volums). Però aquests altres volums secundaris (cable i interruptor) tindrien una interacció i relació diferent respecte les persones i l’espai.

Quina necessitat, desig o millora t’ha portat a definir aquestes funcions?

Finalment, per a definir la funció del volum, he tingut en compte un dels elements més essencials en el nostre dia a dia: la llum. I analitzant diferents maneres de com obtenim aquesta llum, sigui natural o artificial, blanca o groga, freda o càlida, amb poca o molta intensitat, etc., m’ha portat a atribuir aquesta funció al volum escollit.

A més, la llum és un element al qual mostrem curiositat des de ben petits i amb el qual experimentem i interaccionem al llarg de la nostra vida.

Us adjunto l’enllaç de tres vídeos amb relació a la llum, on es pot apreciar la gran influència d’una bona il·luminació i com aquesta insereix i modifica la interpretació dels espais.

https://www.youtube.com/watch?v=FIx1YqgSvZg&t=28s

https://www.youtube.com/watch?v=7g-nu1KwkDw&t=40s

https://www.youtube.com/watch?v=4aRfHElu2b4&t=13s

 

Debat1el PAC2: Cos, objecte i espai

  1. Romualdo Gondomar Miñana says:

    Hola Helena, m’ha agradat molt l’exploració modular que fas del volum. L’he trobat molt interessant i encertada. Tinc ganes de veure com serà aquest llum i que m’aportarà de nouen un entorn com el que has escollit.

Deixa un comentari